Når unge mennesker bliver færdige på gymnasiet eller lignende uddannelser, er det de færreste, der er klar til at tage på universitetet eller lignende lige med det samme. Mange har brug for at tage et år eller to med en pause, hvor deres liv kun står på at modnes og arbejde. Vi her i artiklen foreslår også, at man tager ud og rejser i sit sabbatår. Grunden til dette er, at man på rejser lærer sig selv bedre at kende og ikke mindst verden bedre at kende. Disse to ting er uvurderlige, og det er noget, som utrolig mange har gavn af. Desuden er rejser oplevelser for livet, som man ikke har lyst til at undvære.

Hvilken type rejse?

Overvejer du at rejse i dit sabbatår, skal du først og fremmest overveje, hvilken type rejse du gerne vil ud på. Der findes nemlig utrolig mange af slagsen. Du kan tage på solorejse som backpacker, grupperejse, rejser med frivilligt arbejde, eller du kan tage på flere små badeferier i løbet af året. Det er meget forskelligt, hvad man er mest til, og det afhænger helt og holdent af den personlighed. Har du ikke rejst særlig meget, kan det være en fordel at tage på en grupperejse, da du på den måde aldrig rigtig er på egen hånd.

Hvor længe?

Næste ting du skal overveje, er hvor længe, du vil være afsted. Du kan vælge kun at tage af sted i et par uger, men du kan også vælge at være af sted i op mod et år eller mere. Det er helt op til dig, og hvad du føler for. For mange er det pengene, der bestemmer, hvor længe de vil være afsted. Nogle bryder sig heller ikke om at være væk fra hjemmet for lang tid ad gangen. Du behøver heller ikke at vælge at rejse i halvt år ud i en streg. Du kan også vælg at tage af sted i et par måneder ad gangen.

Hvad skal der pakkes?

Sidste overvejelse er, hvad du skal pakke? For det første skal du gøre op med dig selv, om du vil rejse med kuffert eller rygsæk. Dette valg afhænger meget af, hvor meget du skal rejse rundt, og hvordan du skal rejse rundt. Du kan finde billige kufferter her, hvis du gerne vil spare lidt penge på en ellers dyr fornøjelse. Når du pakker, skal du ikke pakke tøj til mere end en uges tid, da det er muligt at vaske dit tøj på rejsen. Det vigtigste du skal huske at have med, er dit pas og din pung.