Der er noget særligt over biografier. Det er måske ikke hele historien, du får, men d får en rigtig stor bid af den. Det er en masse et mennesker vælger at udlevere om sig selv og om hele vedkommendes liv. For mig er det noget af det mest modige en forfatter og et menneske kan gøre, uanset hvilket liv, det er. Alle har historier at fortælle, og jeg kan lid at læse dem.

At snuse til en andens univers

Det skal selvfølgelig være velskrevet. Det kræver alle historier, for ellers fanges læseren ikke. En biografi skal skrives af en, der kan sætte sig ind i det hele, hvad enten det er ens eget liv, der fortælles om, eller en andens, som forfatteren har fået lov til at give videre.

Er det en velskrevet historie, så bliver alle begivenheder spændende som i en roman. Er det en mere kendt person, så kan der være mange højdepunkter i vedkommendes karriere, du allerede kender indgåede, men her komme de alle i en ny vinkel, nemlig hovedpersonens egen.

Det giver for mig en god bog. En jeg har lyst til at læse for at føle, at jeg bliver en del af dette liv. At jeg får lov til at genopleve det hele sammen med hovedpersonen og vide, at det her er virkelighedens verden.

En bedre måde at læse på

For mig bliver oplevelsen endnu bedre med en Kindle. Jeg kan godt lide, at jeg ikke er afhængig af et bibliotek og endnu bedre, at jeg ikke er afhængig af en læselampe. Min Kindle kan nemlig indstilles, så det passer perfekt til omgivelserne, den er lille og handy, og derfor er den helt perfekt til læsning.

Ikke flere trætte arme af at sidde og holde på en stor bog. Jeg skal heller ikke sidde akavet med ryg eller nakke, og den er let nok til at tage med ind under dynen til det sidste kapitel, der lige skal med.