Rom blev ikke bygget på en dag, og jeg blev heller ikke verdensmester i at brygge min egen øl på samme, korte tid. Men jeg fandt noget, der har gjort, at jeg hurtigt er kommet ind i kampen, og at jeg fremstiller nogle rigtig gode øl, som både jeg selv og venner samt familie nyder at drikke. Det er en rigtig god start for mig, og det giver mig blod på tanden. Jeg stopper i hvert fald ikke med at brygge min egen øl lige med det samme.

Det er nemt med et kit

Det kræver lidt udstyr at komme i gang med at brygge øl. Du kan ikke klare dig uden et bryganlæg, men den slags kan købes færdige, så du skal ikke overveje at skulle i gang med at lege med at lave den slags selv. Det gør starten meget lettere, og du får en proces, der er overvåget hele vejen igennem, der giver et stensikkert resultat hver eneste gang.

Men så kommer det med ingredienserne. Det var her, jeg var rigtig meget i tvivl om, hvad jeg skulle gøre, for det er ikke helt nemt at vide, hvor meget af hver, der skal bruges, og hvordan det hele skal blandes sammen. Men på den hjemmeside, hvor jeg havde købt mit bryganlæg, der har de også kits til ølbrygning. Det er den mest geniale opfindelse, for det gør det nemt at komme i gang.

Mange varianter

Det er desuden mange forskellige varianter, der er at vælge mellem. Det er derfor et spørgsmål om, hvilken slags øl, du kan lide, og derfor har lyst til at prøve at brygge. Jeg har prøvet lidt forskellige allerede, og de har alle smagt fantastisk. Nogen vil mene, at det er snyd og for nemt, jeg mener det er de bedste metode at lære og komme i gang på.