Det kan være en dyr fornøjelse at have en hobby med kontingenter, medlemskaber og arrangementer. Og her er min egen hjemmebrygning som udgangspunkt ikke en undtagelse. Og dog. Bliver du en dygtig og velanset hjemmebrygger, har du faktisk mulighed for at tjene penge på dit foretagende og din hobby. Rigtig mange delikatesseforretninger og vinforhandlere udvider i disse år deres sortiment med gourmet- og specialøl, og jo mere niche det kan blive, des bedre. Det har jeg i hvert fald oplevet.

Unik smag og historie

Jeg har ingen intentioner om at blive en kæmpestor forretning med millionoverskud. Det vil altid være en hobby for mig, men ikke desto mindre en selvfinansierende en af slagsen. Jeg laver et par batches hver eneste måned, hvoraf jeg beholder halvdelen selv, mens den anden halvdel sælges til min lokale vinmand. Det får jeg selvfølgelig lidt mønt for – ja, faktisk nok til, at det hele kan løbe rundt og lidt til. Min øl er kendetegnet ved en helt unik fortolkning af den klassiske stout med et dansk islæt. Og det er noget, der er faldet i god jord, tilsyneladende. 

Jeg gør meget ud af at opbygge en historie omkring mine øl. Tanken om en hybrid mellem dansk og engelsk ølkultur, der mødes i en kraftfuld symfoni. Og selvom jeg ikke har i sinde at blive rig af mit projekt, så er det rart, at jeg får finansieret nyt udstyr. Vil du gerne i gang og måske skabe dig selv en profitabel hobby eller bare have adgang til lækker niche-øl ad libitum, kan du med fordel besøge hjemmebryggeren.dk og købe dit brygudstyr. Her er ikke sparet på det brede sortiment og de gode priser, ligesom du kan få kyndig vejledning af erfarne eksperter, i forhold til hvad du måtte have brug for. Store anbefalinger herfra af en forretning med styr på tingene.